Sport jij ook in de publieke ruimte? #iedereenvoetganger

Sport jij ook in de publieke ruimte? #iedereenvoetganger

Wie is ‘de voetganger’? Wij allemaal, bijna elke dag. We gaan te voet om allerlei redenen: om te bewegen, om naar school te gaan, om te spelen, om de hond uit te laten, om onze gedachten te verzetten, om inspiratie te vinden, om naar de winkel te gaan, om onze omgeving te ontdekken, om met onze buren te praten of gewoon om eens buiten te komen. 

Met #iedereenvoetganger zetten we voetgangers in de kijker en ijveren we voor openbare ruimte die uitnodigt om te stappen.

De sporter

Lieve gaat samen met andere leden van de atletiekclub elke week lopen. Ze blijven niet enkel op de piste, maar lopen ook in het gebied daarbuiten. Het groen en water in de omgeving bieden een afwisselend uitzicht, en nodigen uit. Een netwerk van goede routes en gezonde lucht zijn belangrijk: de lopers begeven zich niet graag direct naast de auto’s op de baan. 
 
Voor hen is het een leuke afwisseling met het toertje op de piste. Zo komt het loopgroepje onderweg veel andere sporters tegen: skaters, kanoërs, fietsers, andere lopers, mensen die gebruik maken van de bewegingstoestellen, … Sporten in de publieke ruimte is gratis en dus toegankelijk voor velen. Zitbanken geven de mogelijkheid om even te rusten onderweg.  
 
De looptoertjes met de clubgenoten zijn voor Lieve belangrijke momenten in haar week. Soms begint ze vermoeid aan een looptocht, maar zit ze nadien weer boordevol energie!