Wandel jij ook dagelijks met je hond? #iedereenvoetganger

Wandel jij ook dagelijks met je hond? #iedereenvoetganger

Wie is ‘de voetganger’? Wij allemaal, bijna elke dag. We gaan te voet om allerlei redenen: om te bewegen, om naar school te gaan, om te spelen, om de hond uit te laten, om onze gedachten te verzetten, om inspiratie te vinden, om naar de winkel te gaan, om onze omgeving te ontdekken, om met onze buren te praten of gewoon om eens buiten te komen.

Met #iedereenvoetganger zetten we voetgangers in de kijker en ijveren we voor openbare ruimte die uitnodigt om te stappen.

Leentje wandelt dagelijks met haar hond Rino een rondje in de wijk en langs de hondenweide. De wandelingen ‘s ochtends en ‘s avonds zijn momenten van rust waarop ze haar hoofd kan leegmaken en eventjes kan ontspannen. Er is veel groen en zelfs bos in de buurt wat de route een pak aangenamer maakt! Op de hondenweide kan hond Rino naar hartenlust spelen en maakt Leentje geregeld een praatje met andere mensen. Ook onderweg komt ze vaak anderen tegen zoals fietsers, wandelaars of mensen die in hun voortuin aan het werken zijn. Het schept kansen tot ontmoeting waar Leentje erg van kan genieten.