#iedereenvoetganger

#iedereenvoetganger

Over de campagne

We gaan te voet om allerlei redenen: om te bewegen, om naar school te gaan, om te spelen, om de hond uit te laten, om onze gedachten te verzetten, om inspiratie te vinden, om naar de winkel te gaan, om onze omgeving te ontdekken, om met onze buren te praten of gewoon om eens buiten te komen.

We zijn allemaal voetganger, elke dag. Te voet gaan is zo simpel dat we er meestal niet bij stilstaan. Toch is de openbare ruimte niet altijd uitnodigend of veilig om in te wandelen. Bovendien stappen we met z’n allen steeds minder vaak en minder lang.

Met #iedereenvoetganger willen we het te voet gaan in de kijker zetten en ijveren voor openbare ruimte die uitnodigt om te wandelen. Bovenal willen we mensen inspireren om vaker te voet te gaan.

In 2020 lanceren we acht videoportretten van voetgangers. We laten hen vertellen waarom ze te voet gaan en onderstrepen de voordelen van te voet gaan op vlak van beweging, gezondheid, mentaal welzijn, sociale samenhang, economie, milieu en meer.


Door de Coronacrisis liggen de campagne en de lancering van de videoportretten tijdelijk stil. Toch wordt er nog steeds gewandeld. Heel wat mensen gaan nu dagelijks even wandelen in eigen buurt. Het biedt afleiding en frisse lucht, brengt ons in beweging, helpt tegen een gevoel van opgesloten zitten of werkt troostend.

Laat ons weten hoe wandelen in jouw buurt is. Deel jouw foto met de #iedereenvoetganger op Facebook, Twitter of Instagram.

#2
Verschijnt binnenkort
#3
Verschijnt binnenkort
#4
Verschijnt binnenkort
#5
Verschijnt binnenkort
#6
Verschijnt binnenkort
#7
Verschijnt binnenkort
#8
Verschijnt binnenkort
#iedereenvoetganger