Tweede oproep Paraat voor de Schoolstraat!

Tweede oproep Paraat voor de Schoolstraat!

Na de succesvolle eerste proefperiode komt er een tweede proefperiode ‘Paraat voor de Schoolstraat’, die loopt van 6 mei tot 31 mei 2019.

De campagne ‘Paraat voor de Schoolstraat’ stimuleert scholen om de omgeving rond de school veiliger én gezonder te maken. Een schoolstraat is een straat nabij een onderwijsinstelling waar gemotoriseerd verkeer tijdens bepaalde uren niet toegelaten is. Meestal is dat aan het begin en einde van de schooldag, gedurende een half uur. Straten met veel doorgaand verkeer komen soms niet in aanmerking wanneer er geen goede omleidingsroute beschikbaar is. In dat geval kan gewerkt worden met stapspots, bestaande parkeerplaatsen op wandelafstand van de schoolpoort. Momenteel zijn 123 scholen aan het werk met een Schoolstraat of een alternatief.

De Voetgangersbeweging ondersteunt het project schoolstraten en werkt mee aan de campagne. Een schoolstraat is een relatief simpele ingreep waardoor voetgangers en fietsers meer ruimte krijgen en de schoolpoort een rustige en aangenamere plek wordt. Uit ervaring blijkt dat een schoolstraat het aantal leerlingen die te voet of met de fiets komen aanzienlijk kan doen stijgen. Op termijn kan een schoolstraat leiden tot een permanente herinrichting van een straat met plaats voor groen, ontmoeting en recreatie.

Kom alles te weten over de schoolstraat op www.paraatvoordeschoolstraat.be!