Dit was de Ledendag 2022

Dit was de Ledendag 2022

Op zaterdag 22 oktober ging de eerste ledendag van de Voetgangersbeweging door in Gent, in de omgeving van de Oude Dokken. Op dit ontmoetingsmoment konden leden en geïnteresseerden kennismaken met elkaar en met de werking.

Naast het uitgebreide ledennetwerk van steden en gemeenten, scholen en partners, voornamelijk via de deelwerkingen Infopunt Publieke Ruimte en Octopusplan, telt de Voetgangersbeweging ook een groeiend aantal individuele leden. Door het organiseren van deze bijeenkomst wilden we hen graag beter leren kennen.

De dag begon met een welkomstreceptie waarna de organisatie, het team, de visie en een aantal interessante projecten werden voorgesteld. Ludo Vossen, aftredend voorzitter van de Raad van Bestuur, werd in de bloemetjes gezet en de nieuwe voorzitters werden officieel bekendgemaakt. Vervolgens was er een lunch voorzien waarna de groep de publieke ruimte in trok voor een gegidste wandeling langs de Oude Dokken. Eerder dit jaar mochten we aan deze site de Prijs Publieke Ruimte 2022, alsook de publieksprijs, uitreiken op het Congres Publieke Ruimte. Deze vernieuwde site was daarom zeker een bezoek waard!

Na een geslaagde eerste editie met het nodige aantal stappen, kijken we uit naar de volgende bijeenkomst!