Let op, wegversparring!

Let op, wegversparring!

Tijdens de kerst- en eindejaarsperiode worden straten en pleinen extra gezellig aangekleed met verlichting, versiering en kerstbomen. De Voetgangersbeweging roept steden, gemeenten en lokale handelaars op om hierbij steeds aandacht te hebben voor de vrije doorgang op het voetpad.

Op veel plaatsen zijn voetpaden te smal of bezaaid met obstakels. Voor ouderen, mensen met een rollator, rolstoelgebruikers, mensen met een kinderwagen of blinden en slechtzienden vormt dit een echt probleem. De kerstperiode lokt bovendien veel voetgangers naar het centrum en de winkelstraten, waardoor de druk op de voetpaden groter wordt.

De Voetgangersbeweging roept op om de voetpaden zoveel mogelijk vrij te houden en wijst erop dat er overal minstens 1m vrije doorgang moet zijn. Die doorgang loopt best in een rechte lijn. Zo kan iedereen genieten van de kerstsfeer en zich verplaatsen zonder hindernissen onderweg.

#voetpadvrij

De oproep om de doorgang op het voetpad vrij te houden, geldt het hele jaar door. Ontdek hier ons standpunt ‘Voetpad Vrij’.