Oktober is Maand van de Voetganger! #iedereenvoetganger

Oktober is Maand van de Voetganger! #iedereenvoetganger

In oktober is het Maand van de Voetganger! De hele maand staat in teken van te voet gaan en sterk voetgangersbeleid. Zet het alvast in je agenda en bedenk of je misschien zelf een actie op poten kan zetten.

  • Organiseer een wandelgroepje in jouw buurt en leer nieuwe mensen kennen! Eenmalig of op regelmatige basis. Laat anderen weten waar en wanneer je vertrekt en maak een wandelingetje in je eigen buurt.
  • Wandel samen met je kind naar school.
  • Organiseer een voetpad vrij opruimactie: Neem 5 minuten de tijd om zoveel mogelijk afval of verplaatsbare obstakels op het voetpad weg te halen of aan de kant te zetten. Neem een voor en na foto en deel het resultaat met anderen.
  • Rol de rode loper uit in jouw gemeente op drukke voetgangersassen.
  • Communiceer als gemeente over te voet gaan via de eigen kanalen. Vul bijvoorbeeld de webpagina rond mobiliteit aan met info rond voetgangers. Bekijk een voorbeeld.
  • Vergader een keer al wandelend in plaats van aan tafel of organiseer met je werk een korte wandeling tijdens de pauze en ga daarna weer met een fris hoofd aan het werk.
  • Start als gemeentebestuur met de opmaak van een voetgangersactieplan.

Alvast enkele hoogtepunten op de kalender:

Hou onze website en nieuwsbrief in de gaten voor aankomend communicatiemateriaal rond de Maand van de Voetganger en gebruik de #iedereenvoetganger!

Zelf een activiteit gepland in jouw gemeente? Laat het ons weten via onderstaand formulier! Zo krijgen we zicht op de verschillende initiatieven die in de maand vallen.

Naam(Vereist)
In welke gemeente wil je de actie doen?(Vereist)
Omschrijf indien mogelijk ook waar en wanneer dit zal doorgaan. Ook plannen die nog niet concreet zijn, mag je gerust doorgeven.
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.